torstai 3. huhtikuuta 2014

Krabi, Ao Nang

Kävi aika hauska tuuri, kun tuli ilmi, että mun kaverini oli visiteerannut aivan samaisia Thaimaan kohteita aikaisemmin, joten sain oikein kelpo vinkkejä meidän reissua varten. Yksi vinkeistä oli Ao Nangin day tripit, joita sitten paikan päällä huomasinkin mainostettavan ihan jokaisella kulmalla, ja homma vaikutti juuri niin turistimaiselta. Mutta koska mä olin saanut paristakin päiväreissusta tältä kaveriltani hyvää palautetta, niin ajateltiin kokeilla. Ja onneksi kokeiltiinkin, ei nimittäin olisi varmaan näihin kaikkiin kohteisiin omatoimisesti päässytkään.
Ensimmäiseksi valittiin Jungle Tour, jolle meidät tultiin hakemaan hotellilta melko aikaisin aamulla. Kävi tuuri, että meille sattui aivan ihana venäläinen opas, joka osasi englantia erittäin hyvin ja osasi myös kertoa paljon kiinnostavia kertomuksia kaikista nähtävyyksistä joilla käytiin.

Ensimmäiseksi ajeltiin Tiger Cave Templelle, jossa tarkoituksena oli kavuta huimat 1237 porrasta vuoren huipulle. Alkuun portaiden lukema ei kuulostanut mun mielestäni kovinkaan suurelta, mutta hyvin pian sain huomata, että ihan helposta hommasta ei ollut kyse.
Ulkona oli ensinnäkin todella kuuma, mutta portaat olivat myöskin melko jyrkkiä ja paikoitellen myös aika harppauksia, joten kunnon päälle kävi jo erittäin aikaisessa vaiheessa. Mieli teki luovuttaa, mutta opas lupasi kaiken olevan sen arvoista sitten, kun ylös asti pääsee, ja olihan se. Vastassa oli ison iso Buddha, upeat maisemat ja erittäin miellyttävä tuulenvire.

Fiilis ylöspäästessä.

Alaspäin kapuaminen oli huomattavasti mukavampaa.

Kaiken sen urheilun jälkeen suunnattiin kuumille lähteille. Vesi pulppusi ilmeisestikin vuoren sisästä, ja valui putouksena "kivi-altaita" pitkin jokeen. Putouksessa vesi oli ihanan lämmintä, noin 40-asteista, mutta sitten taas joessa normaalilämpöistä, eli noin 25-asteista. Hassua.
Olo oli vähän kuin olisi kylpylässä ollut.

 

Lähteen jälkeen pidettiin lounastauko ja siirryttiin kohti Emerald Poolia, joka siis nimensäkin mukaisesti oli smaragdin vihreä makeavesiallas. Vesi valui purona altaaseen, ja päästiin myös seuraamaan puroa ylöspäin aina sen alkulähteille.

Käveltiin noin kuusisataa metriä merkattua reittiä, ja päädyttiin Blue poolille, joka oli kuin suoraan jostakin lastentarinasta. Vesi oli niin uskomattoman sinistä ja kirkasta, että ei sitä voinut kuin ihmetellä. Lähteeseen ei tietenkään saanut mennä uimaan, mutta eipä tuollaista näkymää olisi halunnutkaan mennä pilaamaan.
 

Viimeisenä etappina Jungle Tourilla oli elefantti-retki, mutta me skipattiin se. Päästiin kuitenkin näkemään ne suloiset norsut ja litkittiin limua sen aikaa, kun muut porukasta kävivät heittämässä lenkin.

Koska Jungle Tour oli mennyt niin kivasti ja oltiin päästy näkemään niin hienoja paikkoja, päätettiin ottaa myös toinen day trip, ja tällä kertaa vesiteitse. Tehtiin pieni saari-hyppely, pääasiassa Hong Islandin tuntumassa. Tällä kertaa ei osunut niin hyvä tuuri oppaan kanssa, vaikka hän oikein mukava olikin, mutta ei oikein saatu kaverin puheesta selvää, koska englanti ei ollut kovinkaan vahva.

Ensin huristeltiin vajaa tunti long tail boatilla Hong Islandille.

Otettiin hetki aurinkoa, ja päätettiin sitten kokeilla snorklausta ensimmäistä kertaa. Mulla meni aivan maku, kun en mä nähnyt siellä vedessä yhtään mitään, mutta myöhemmin sinä päivänä sitten opin, mistä paikoista niitä kaloja kannatti etsiä, ja sen jäkeen muuttuikin kummasti mieli.

Törmättiin myös tällaiseen kaveriin. Tai ei oikeastaan törmätty, koska silloin olisin varmaan jo pää kolmantena jalkana juossut karkuun, kun niin paljon kaikkia eläimiä pelkään, mutta kun kaukaa tämän otuksen jo näin, niin ei ollut hätää ja tottakai piti heti päästä vähän lähemmäs katsomaan. Liskolla oli häntineen noin 1,5metriä pituutta, eli ihan mikään pikkuruinen olento ei ollut kyseessä.

Hong Islandilta suunnattiin Hongin Laguunille.
 
Krabilla näkyi erittäin paljon outoja kivimuodostelmia, ja tässä yksi erikoisimmista, joka näytti aivan hyppäävälle käärmeelle.

 

Laguunilta edettiin pienen pienelle Pakbia islandille, jossa eräs venäläistyttö mua vähän opasti snorklauksen kanssa, ja pääsin näkemään ensimmäiset isosilmäiset, keltamusta raitaiset kalaset. Oli hieno fiilis, vaikka vesi olikin vähän sameaa, kun oltiin niin rannassa.

Viimeinen kohde sille päivää oli muistaakseni nimeltään Lading Island, joka on ilmeisestikin ollut hyvin pitkään autio, mutta nykyisin siellä asuu muutama ihminen pienissä oksista tehdyissä hökkeleissä. Melko karun näköistä oli meininki, mutta maisemissa ei ollut valittamisen varaa.
 
Hetki meni, että uskalsin astua tuohon vessan. Näin hyönteis-ja eläinpelkoisena, ja sanotaan perus-hygienisenä ihmisenä oli välillä vähän hankalaa näiden vessojen kanssa, mutta kummasti sitä kaikkeen alkoi pikkuhiljaa edes vähän tottua.

Enää kolmatta opastettua reissua ei otettu, vaan päätettiin omatoimisesti ottaa vene Phra Nangin rannalle. Phra Nang oli hyvin kaunis, niin kuin kaikki muutkin saaret Krabilla, mutta vähän kurjaa oli se, että siellä tuuli aivan törkeän paljon, ainakin siis sinä päivänä kun me paikanpäällä oltiin. Oli vähän haasteellista ottaa aurinkoa, kun vähän väliä pölähti hiekat naamalle.
 

Phra Nangin rannan toisessa päässä oli muutama luola, jotka erottuivat kirjavina jo kauas. Tottakai mentiin sitten lähemmäs katsomaan mitä se kaikki kirjava asia sillä luolissa mahtoi olla, ja vähän hämmennyttiin, kun vastaus oli tämä:
Hirveät määrät puisia peniksiä, ja alttareita. Ilmeisesti kyseessä oli jonkinlainen hedelmällisyys-juttu, mutta sitä ei kyllä ainakaan kerrottu missään, joten epäselväksi jäi. Vähän huvitti, että vain parin metrin päässä loikoili lapsiperheitä.


Kahlattiin myös siihen oikeaan Phra Nangin luolaan, jossa oli onkaloita ja paljon isoja lohkareita. Ihmiset kiipeilivät ja kapuilivat ympäriinsä, mutta mä en nynnynä uskaltanut kuin vähän kurkkia ympärilleni.

Ao Nangilla pyörähdettiin myös muutamassa baarissa, jotka sijaitsivat rantakadulla. Chang Barin nurkilta bongattiin kasa kuumia ladypoikia. Näillä yksilöillä ei tosin ollut ilmeisesti varaa silikonirintoihin, kun olivat päätyneet tunkemaan tuollaiset söpöt tyynyt mekkoihinsa. Hahah, kovin hassuja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti